Kanser Tarama Programında Teşhis Mezrkezleri Eğitimi
29 Haziran 2018

Kanser, Türkiye için önemli bir halk sağlığı sorunudur. Erken evrede yakalayabilmek için, kanser mortalitesini azalttığı düşünülen ve etkinliği kanıtlanmış tarama yöntemleri kullanılmaktadır. Bu nedenle kanser kontrolünün bir parçası olarak, topluma yönelik tarama programlarının uygulanması gerekmektedir. Taraması yapılan ve pozitif sonuç saptanan bireylerin, ileri inceleme sonuçlarına göre gerekli tedavileri yapılmalıdır. Çünkü kanserin mortalitesindeki azalma sadece taramayla değil, taramanın uygun tedavi ile birleştirilmesiyle sağlanabilir.

Tarama sonrası, sonucun tekrar değerlendirilmesi gerektiği durumlarda kişiye kesin teşhisin konulabilmesi için daha ayrıntılı bir şekilde muayene edilmesi ve gerekirse ek tetkik/işlemlerin yapılması gerekir.Bunun için bireyler ileri merkezlerdeki uzmanlara yönlendirilir, sevk edilecekleri yerler ve merkezler Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi’nce belirlenen kalite standartlarını taşır.

Bu amaçla “ Kanser Tarama Programında Teşhis Merkezleri” konulu eğitim müdürlüğümüz binasında 27.06.2018 tarihinde yapılmış olup; eğitime, Atatürk Şehir Hastanesi, Ayvalık Devlet Hastanesi, Balıkesir Devlet Hastanesi, Bandırma Devlet Hastanesi, Edremit Devlet Hastanesİ, Gönen Devlet Hastanesindeki Teşhis Merkezlerinde görevlendirilen personellerimiz ve kurum idarecilerimiz katılmıştır.

İlimizde yürütülen tarama programları titizlikle uygulanmaktadır. Teşhis Merkezlerimizde, tarama sonucu pozitif çıkan hastaların  sağlık hizmeti alımında kolaylık sağlanmakta, erken tanı almaları kolaylaştırılmakta, kansere bağlı mortalitenin ve morbiditenin azaltılması amaçlanmaktadır.

• DSCN8200.JPG
  • DSCN8206.JPG