Yenidoğan Canlandırma (Nrp) Uygulayıcı Eğitimi
27 Mart 2018

Yenidoğanda asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Bu program kapsamında Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleşen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı ve NRP Eğitici güncelleme eğitimleri Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati KELEMENÇE’nin açılış konuşması ile başlamıştır.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati KELEMENÇE dünyada olduğu gibi ülkemizde de bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi, asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin öneminden bahsederek her yenidoğanın, yeterli ve doğru  resüsitasyona hakkının olduğuna vurgu yapmıştır.

19 Mart 2018 tarihinde 5 Eğitimciye NRP Eğitici Güncelleme Eğitimi verilmiştir. 20-21-22 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşen NRP Uygulayıcı Eğitiminde Atatürk Şehir Hastanesi, Susurluk Devlet Hastanesi, Sındırgı Devlet Hastanesi, Manyas Devlet Hastanesi, İvrindi Devlet Hastanesi, Gönen Devlet Hastanesi, Edremit Devlet Hastanesi, Dursunbey Devlet Hastanesi, Burhaniye Devlet Hastanesi, Bandırma Devlet Hastanesi, Balıkesir Devlet Hastanesi, Ayvalık Devlet Hastanesi, Bigadiç Devlet Hastanesi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir İl Ambulans Komuta Merkezi, Özel İzmiryolu Sevgi Hastanesi, Özel Sevgi Hastanesi, Özel Edremit Körfez Hastanesi, Balıkesir Sağlık Yüksek Okulu, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Balıkesir İl Ambulans Komuta Merkezi’nde görevli 25 hekim ve 25 sağlık personeli katılmıştır. 3 (üç) gün süren NRP Uygulayıcı Eğitiminde Kurs Sorumlusu Mehmet Akif TERLİ başta olmak üzere, Nesrin ÇOKAKLI, Handan ŞENBAY, Hazal Ceren AKBAŞ,  Uzm. Dr. Onur BAĞCI, Dr. Gül KILIÇ, Emre AY, Prof. Dr. Demet CAN, Uzm. Dr. Perihan ÖZHAN, Uzm. Dr. Erol GÜLFİDAN, Uzm. Dr. Nazan Neslihan DOĞAN, Aslı KUVANCI tarafından uygulama eğitimleri verilmiştir.

20 Mart 2018 tarihinde ilimizin aktif doğum yapılan Atatürk Şehir Hastanesi doğum salonu, ameliyathane ve yenidoğan yoğun bakım servisine eğitim ekibi ve Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Özge KAYA ile birlikte değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Eğitim sonunda kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları Balıkesir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Burcu HEKİM, Kurs Sorumlusu Mehmet Akif TERLİ, Nesrin ÇOKAKLI, Handan ŞENBAY, Hazal Ceren AKBAŞ, Uzm. Dr. Onur BAĞCI, Dr. Gül KILIÇ, Emre AY, Uzm. Dr. Perihan ÖZHAN, Uzm. Dr. Erol GÜLFİDAN, Uzm. Dr. Nazan Neslihan DOĞAN tarafından takdim edilmiştir.

• nrp01.JPG
  • nrp02.JPG