23 Ekim 2017

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü Basın Duyurusu:12.10.2017 tarihinde Edremit ilçemizden ileri tetkik ve tedavi amacıyla hastanemiz erişkin yoğun bakım ünitesine sevk edilen Kronik Böbrek Yetmezliği tanılı 46 yaşındaki bayan hasta E.K. nın yapılan tedaviye yanıt alınamaması nedeniyle bugün yapılan tetkiklerinde beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edildi. Hastanemiz Organ ve Doku Nakil Koordinatörleri Uzm. Dr. ABDULLAH ÖMER ATSAL ve FUAT ÇÖKEN tarafından hastamızın ailesi ile görüşülerek organ bağışı yapmaları hususunda bilgilendirme yapıldı. Hastamızın ailesinin,merhum E.K. nın sağlığında organ bağışının önemi hususunda gayet duyarlı.olduğu ve bu sebepten organlarını bağışladığını belirtmesi üzerine hastanın doku grubu Bursa Organ ve Doku Nakil Koordinasyon Merkezine ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğüne bildirildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi ABD ekiplerince ivedi bir şekilde hastanemize intikal edilerek hastamızın karaciğeri, yaşam sınırında bekleyen karaciğer yetmezlikli bir hastaya nakil edilmek üzere alınarak ilgili hastaya acil bir şekilde nakli sağlandı. Nakil bekleyen hastamıza hayat kaynağı olan donör E.K. ya yüce allahtan rahmet,organlarını bağışlayan ailesine sabır diler ,minnettarlığımızı sunarız. Bu işlemin hızlı ve organize bir şekilde gerçekleşmesinde yardımını esirgemeyen Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği ve Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi yönetimine sonsuz teşekkür ederiz. Balıkesir halkımız bu konuda tüm Türkiye'ye bir kez daha örnek olmuştur. Organ bağışı yapan hastamızın ailesi şahsında tüm Balıkesir halkımıza şükranlarımızı sunarız.