Riskli Gebelikler Komisyon Toplantısı yapıldı.
10 Ekim 2017

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun 04.03.2014 tarih ve 2014/6 sayılı Genelgesi gereği, Bebek Ölümleri İzleme Sistemi ile ilde gerçekleşen tüm ölü doğum ve bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri gerçekleşmektedir. Bu sistem ile; bebek ölümlerinin tespitini sağlamanın yanı sıra, her bir bebek ölümünü izleyerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amaçlanmaktadır.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aynı amaçla, il genelinde görev yapmakta olan  hekim ve hekim dışı sağlık personeline yönelik Vaka Sunum Toplantısı düzenlenmiş ve toplantının dördüncüsü 05/10/2017 tarihinde Edremit İlçesinde Balıkesir İl Sağlık Müdürümüz Dr.Yasin YILMAZ Başkanlığında toplanmıştır. Aynı toplantıda riskli gebelikler ile ilgili bundan sonra ilimizde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili de bilgilendirme yapılmıştır.

Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü ÇEKÜS Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantı; İl Sağlık Müdürü, Müdür Yardımcıları, Burhaniye Devlet Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Edremit ve Ayvalık  Devlet Hastanesinde görevli  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Şube Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları, Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları, Gebe Bilgilendirme Sınıfı Çalışanları, Bebek Ölümleriyle  ilgili işlemleri yürüten personel, riskli gebelerle ilgili işlemleri takip edecek personel ve Müdürlüğümüz çalışanlarının   katılımıyla gerçekleşmiştir.

Toplantı İl Sağlık Müdürümüz  Dr. Yasin YILMAZ' ın açılış konuşmasıyla başlamış, bundan böyle ilimizde yapılması planlanan "Riskli Gebelikler Komisyon Toplantısının" amacı ve işleyişi ile ilgili Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü ÇEKÜS Birim Sorumlusu Gülbahar GÖKDOĞAN' ın sunumunun ardından, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalında görevli Prof. Dr. Ertan ADALI' nın riskli gebeliklerle ilgili  sunumuyla devam edilmiş, ardından da Karesi Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Nuray GÜNGÖR bebek ölümleriyle ilgili 2 (iki) vaka sunumu yapmıştır. Toplantıda vakalar tartışılmış, katılımcılar tarafından görüş ve önerilerde bulunulmuştur.

Katılımcılarımıza  katkılarından dolayı teşekkür ederiz .

• bebek_sunum 02.JPG
  • bebek_sunum 03.JPG